Ett balanserat och vin med vibrerande syra som bjuder på en snygg bouquet av röda vinbär, björnbär, färska örter, svartpeppar och stenig mineralitet.
Produktion
Vinet görs av handskördade syrah-druvor från kommunen Beaumont Monteux i de sydöstra delarna av Crozes Hermitage. Varje vingårdslott viniferas separat för att behålla dess individuella karaktär. Efter jäsning utan tillsatt jäst fick vinet macerera i 25 dagar i cementkärl med omväxlande punch-down och pump-over. Därefter lagrades vinet i cementkärl i ett år innan buteljering.
Passar till
Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Kul att veta
Domaine du Murinais har anor som sträcker sig tillbaka till 1768, ett årtal som står inristat i väggen i vinkällaren. Den nuvarande ägaren Luc Tardy tog över familjeegendomen 1998 och har gjort ett gediget arbete med att modernisera vinkällaren och samtidigt respektera gamla traditioner. I vingårdarna görs det mesta arbetet manuellt och vid skörden görs en noggrann selektering redan i vingården. I källaren tar man hjälp av gravitationen för att föra druvorna vidare till de betongkärl där de senare jäser till vin. Varje vingårdslott viniferas separat, med hänsyn till dess unika förutsättningar.