Smakrikt och strukturerat vin med smak av skogsbär, röda plommon, färska örter, torkade kryddor samt ett floralt stråk. Välintegrerade fat och ett långt, rikt avslut.
Produktion
Vid ankomst till vineriet sorterades druvorna för hand och därefter fick de kallmacerera i rostfria ståltankar i fem dager. Därefter alkoholjäsning i cementtankar utan tillsatt jäst. Därefter malolaktisk jäsning i cementtankar.
Passar till
Den argentinska kocken Francis Mallmanns specialitet är rätter grillade över öppen eld, vilket kan vara en indikation även för matkombinationer!
Kul att veta
Disobedience är ett samarbete mellan den argentiska producenten Kaiken och den välrenommerade kocken Francis Mallmann. Kaiken har fått sitt namn från den vilda gås från Patagonien som flyger över Anderna, mellan Chile och Argentina. I likhet med denna fågel pendlade Aurelio Montes Sr mellan länderna under flera år. År 2000 valde han att starta sitt vineri i Mendoza. Den argentinske kocken Francis Mallmann är bland annat känd från Netflix-succén Chef’s Table och hans specialitet är rätter lagade över öppen eld. Tanken är att anpassa druvsammansättningen årgången och dess förutsättningar, utan att ha ett förutbestämt recept.