Djup rubinröd färg. Vinet har tydliga aromer av mynta, eukalyptus och mörk frukt, med smak av mogen cassis och ekfatskrydda och ett generöst och välstrukturerat avslut.
Produktion
Druvorna avstjälkades och krossades innan alkoholjäsningen påbörjades i ståltankar. Vinet rackades sedan över till ekfat, där den malolaktiska jäsningen ägde rum. Vinet har lagrats i 18 månader på franska ekfat om 300 liter. Hälften av faten var nya och hälften var 1 år gamla. Vinmakare: Bruce Gregory & Michael Marcus.
Passar till
God till rådjursstek med svart vinbärsgelé.
Kul att veta
1968 inledde Brian och Tony Lynn processen att plantera en vingård på familjens egendom, kallad Majella. Så småningom växte vingården till cirka 60 hektar, mestadels med Cabernet Sauvignon och Shiraz tillsammans med några små planteringar av Riesling och Merlot. Efter många års odling av druvor till försäljning till andra större producenter i Coonawarra beslutade de sig för att marknadsföra några av vinerna under namnet Majella.