Ett balanserat och rödfruktigt, läskande vin med smak av röda körsbär, skogshallon och granatäpple, ett kryddig stråk med kanel och örtkryddor samt ett floralt lyft i avslutet.
Produktion
Traditionell vinifiering av pinot noir i öppna jäskärl där 20 % av vinet jäste i hela klasar och resterande del jäste utan att krossas först. Därefter lagrades vinet i tio månader i franska 225-liters ekfat.
Passar till
Eleganta rätter av ljust kött, som fläsk eller kyckling eller vegetariska rätter.
Kul att veta
Oakridge omfattar drygt 30 hektar egna vinodlingar och ägs av familjerna D'Aloisio och Atlas. Vinmakare och chef på egendomen är fingertoppskänsliga David Bicknell, som sedan 2002 varit drivande i Oakridges allt större förfining av sina viner. Fokus hos Oakridge har alltid varit att få fram de olika uttrycken av Yarra Valley och de arbetar idag med elva olika vingårdar inom regionen.