Mindre sockerKlimatsmart
Pata Negra Barrel Aged, box 3000 ml

Årgång:

2019

Pata Negra Barrel Aged, box 3000 ml

Spanien


225,00 kr

Systembolaget nr:

209208

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Pata Negra Barrel Aged är medelstor med inslag av mörka plommon, blåbär, mörka körsbär, fat, kryddor och vanilj. Smaken är medelfyllig med trevliga inslag av mörka bär, körsbär fat, kryddor och vanilj.

Produktion

Vinet tillverkas av utvalda Tempranillo druvor från ursprungsområdet Valdepeñas och jäsningen sker under en kontrollerad temperatur. Efter den malolaktiska jäsningen förs vinet över till ekfat där de lagras under 6 månader.

Passar till

Som sällskapsdryck eller till lättare och medelkraftiga kötträtter och utvalda ostar. Varför inte en mustig oxgryta med svamp och fullkornsris,

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Detta vin produceras av Bodega Los Llanos som ligger i ursprungsområdet Valdepeñas och grundades redan 1875. Företaget går numer under namnet Bodegas Vinartis. År 2008 köptes företaget man av familjen García Carrión som förvandlat egendomen till en toppmodern vinanläggning med en kapacitet på 60 miljoner kilo druvor per år. Anläggning har kvalitetscertifieringen ISO 9001 och i den underjordiska källaren som är en av landets största vilar vinerna på upp till 30 000 ekfat. Egendomen är ledande i ursprungsområdet Pata Negra är ett mycket framgångsrikt vinvarumärke med viner från ett flertal spanska vinområden. Pata Negra betyder svart fot på spanska och är också namnet på en speciell sorts lufttorkad skinka från Spanien tillverkad av kött från svarta grisar som är uppfödda på ekollon. Grisarna som används skall vara av den iberiska rasen som har svarta klövar. Skinkan är också känd under namnet Jamon Ibérico och är typisk för det spanska köket.För närvarande finns det Pata Negra viner från Rioja som produceras på Bodega Marqués de Carrión, Ribera del Duero som tillverkas på Viña Arnais, Cava som görs på Bodega Jaume Serra i Penedes, Toro som görs i samarbete med familjen Rodicio López de Letona på Sietecerros Winery, Jumilla från Bodegas 1890, Rueda som tillverkas i ett samarbete med Bodega Alberto, och slutligen Valdepeñas görs på Bodega Los Llanos.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

209208

Volym

3000 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

7,6 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Vinner inte på lagring, boxviner är märkta med bäst för datum.