Komplex, fruktig och kryddig doft med inslag av blå frukt och mörka bär, kryddor, tobak, kaffe och tydlig fatkaraktär. Smaken är fräsch och komplex med påtaglig tanninstruktur och lång eftersmak som antyder om vinets lagringsduglighet.
Produktion
De noggrant utvalda druvorna (100% Malbec) kommer från en vingård på 1300 meters höjd i Gualtallary som ligger i Uco Valley, Mendoza..
Druvorna kallmacererar i fyra dagar innan fermentering påbörjas i stora 6500 liters ekfat vid en temperatur mellan 28-30 grader. Endast naturlig vildjäst används och efter avslutad fermentering macererar vinet ytterligare 30 dagar innan pressning. Malolaktisk fermentering sker i fat. Vinet lagras i 16 månader på franska ekfat varav 80% är nya och 20% är använda.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av nöt eller lamm.
Kul att veta
Susana Balbo blev 1981 Argentinas första kvinnliga vinmakare och har sedan dess arbetat outtröttligt med att producera eleganta kvalitetsviner av yppersta klass. Hennes engagemang för Argentinas vinindustri har lett till att hon tre gånger blivit vald som ordförande för Wines of Argentina. Hela två gånger har hon hamnat på ”The Drinks Business” prestigefyllda lista över vinvärldens mest inflytelserika kvinnor.