Doften i Woodbridge Pinot Noir by Robert Mondavi är trevligt nyanserad och generös med inslag av hallon, körsbär och en fläkt av kryddor, fat och apelsin. Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor och rostade fat.
Produktion
Pinot Noir druvorna kommer från området Lodi och växer i en sandrik lerjord. Både alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen genomförs i rostfria ståltankar. Vinet lagras sedan i fat av fransk ek. För att skapa ytterligare nyansrikedom blandas vinet med några procent vin från andra druvor.
Passar till
Till kraftiga fiskrätter samt lättare kötträtter på ljust kött samt vegetarisk mat. Varför inte servera majskycklingbröst med stekt ostronskivling och risotto.
Kul att veta
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment med start den 16/11Woodbridge Winery gör generösa och prisvärda viner för vanliga plånböcker. 1979 köpte Robert Mondavi vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och döptes om till Woodbridge Winery. Här görs prisvärda viner för vanliga plånböcker. I och med det gick han också tillbaks till sina rötter eftersom han växte upp med sina föräldrar i LodiRobert Mondavi en pionjär och innovatör Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.