Aubergine- och misodipp.

Dippsåser och röror är bland det bästa som finnt tycker vi! Här är en läcker och lättlagad dipp med aubergine och smak av miso.

Aubergine- och misodipp.
CHILL OUT Chardonnay South Africa

CHILL OUT Chardonnay South Africa

Sydafrika

Systembolaget nr:

205301

80,00 kr


CHILL OUT Shiraz California

CHILL OUT Shiraz California

USA

Systembolaget nr:

2282601

80,00 kr


logo

6

logo

0 h 30 min

I den här dippen har vi blandat flera asiatiska smaker, som miso och sesam. Det här är verkligen en dipp för den som gillar umami!

Aubergine- och misodipp:

Ingredienser

  • 1 aubergine

  • 1 msk vit misopasta

  • 1 msk sesampasta (helst kinesisk)

  • 2 msk risvinäger

  • 2 msk sesamolja

Gör så här

    1. Picka ett 10-tal hål på auberginen. Rosta aubergine hårt i ugnen på maximal värme i ugnen, tills den är helt mjuk. Att skalet blir bränt gör inget då vi bara använder insidan.

    2. Skrapa ur och mixa aubergineköttet medan den är varm med övriga ingredienser: 1 msk misopasta, 1 msk sesampasta, 2 msk risvinäger och 2 msk sesamolja. Färdigt!

Vin till aubergine- och misodippen:

CHILL OUT Shiraz California

80,00 kr


CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.

CHILL OUT Chardonnay South Africa

80,00 kr


Skapat för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld passar vinet utmärkt.

CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina

83,00 kr


En malbec är också en god kompanjon till den här rätten. Vinet har en doft av solmogna mörka plommon, viol och kryddor. Vinet är medelfylligt och fruktigt med inslag av mörka frukter och lakrits.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

90,00 kr


En härlig cab från Sydafrika med mjuk och fruktig smak. Här finns trevliga toner av svarta vinbär, plommon, viol, mörk choklad och fat. Passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

90,00 kr


Vinet har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

Recept: Danger Österlin

Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »