Bagna cauda - italiensk dippsås.
Den här italienska dippsåsen har en lång historia och ska traditionellt ätas på samma sätt som en fondue.
Läs mer »Dippsåser och röror är bland det bästa som finnt tycker vi! Här är en läcker och lättlagad dipp med aubergine och smak av miso.
Sydafrika
Systembolaget nr:
2445
92,00 kr
I den här dippen har vi blandat flera asiatiska smaker, som miso och sesam. Det här är verkligen en dipp för den som gillar umami!
1 aubergine
1 msk vit misopasta
1 msk sesampasta (helst kinesisk)
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
Picka ett 10-tal hål på auberginen. Rosta aubergine hårt i ugnen på maximal värme i ugnen, tills den är helt mjuk. Att skalet blir bränt gör inget då vi bara använder insidan.
Skrapa ur och mixa aubergineköttet medan den är varm med övriga ingredienser: 1 msk misopasta, 1 msk sesampasta, 2 msk risvinäger och 2 msk sesamolja. Färdigt!
79,00 kr
CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.
79,00 kr
Skapat för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld passar vinet utmärkt.
85,00 kr
En malbec är också en god kompanjon till den här rätten. Vinet har en doft av solmogna mörka plommon, viol och kryddor. Vinet är medelfylligt och fruktigt med inslag av mörka frukter och lakrits.
92,00 kr
En härlig cab från Sydafrika med mjuk och fruktig smak. Här finns trevliga toner av svarta vinbär, plommon, viol, mörk choklad och fat. Passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.
89,00 kr
Vinet har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.
Recept: Danger Österlin
Den här italienska dippsåsen har en lång historia och ska traditionellt ätas på samma sätt som en fondue.
Läs mer »Ugnsbakad brietårta med läckra tillbehör som förhöjer smakerna - kan det bli bättre?
Läs mer »De flesta vindrickare har nog smakat eller åtminstone sett CHILL OUT:s boxar på Systembolagets hyllor. Men hur blev detta avslappnade varumärke så populärt i Sverige? Vi har pratat med varumärkesägaren Anna Bastin Löwgren som reder ut.
Läs mer »CHILL OUT firar 20 år i Sverige och ser bättre ut än någonsin! Den nya designen kommer ut på hyllan under sena juli och augusti 2022 - här får du en exklusiv förhandstitt!
Läs mer »