Läckra zucchiniplättar med kallrökt lax.

Linnéa har tagit fram en varmrätt som passar perfekt till mousserande vin.

Zucchiniplättar med kallrökt lax
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7714101

79,00 kr

109,00 kr


Aveleda Alvarinho

Aveleda Alvarinho

Portugal

Systembolaget nr:

7357601

119,00 kr


logo

2 portioner

logo

0 h 20 min

Linnéa har tagit fram en varmrätt som passar perfekt till mousserande vin.

Ingredienser

  • 1 zucchini

  • 5 cm purjolök

  • 2 ägg

  • 3 msk mjölk

  • 100 g fetaost

  • 2 tsk fiberhusk

  • 200 g kallrökt lax i skivor

  • Crème fraiche

  • 1 rödlök

  • Färsk dill

  • Löjrom

Gör så här

    1. Riv zucchinin på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska.

    2. Finhacka purjolöken, blanda med ägg, riven zucchini, mjölk, smulad fetaost och fiberhusk.

    3. Hetta upp ett plättjärn och klicka i smör. Häll i cirka 1 msk smet i varje rundel och platta ut. Stek på låg värme i cirka 2 minuter per sida, eller tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat.

    4. Lägg upp zucchiniplättar på två tallrikar. Placera ut tunna skivor av lax. Spritsa eller klicka ut creme fraîche på laxen. Skeda ut löjrom. Skala och finhacka rödlöken och strö den tillsammans med den färska dillen över lax och zucchiniplättarna.

Dryck till Zucchiniplättarna:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

79,00 kr

109,00 kr


Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka men uppfriskande bubblor.

Aveleda Alvarinho

119,00 kr


Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.

Recept: Linnéa Seidel