Salsicciapasta med kantareller och pecorino.

Lyckats hitta lite av skogens guld - kantareller? Grattis! Då kan vi rekommendera det här härliga receptet med salsiccia och pecorinoost.

Pasta med salsiccia, kantareller och pecorino.
logo

4

logo

0 h 30 min

Pasta med salsiccia, kantareller och pecorino:

Ingredienser

  • 400-500 g valfri pasta

  • 4 salciccia-korvar (färska)

  • 3 rejäla nävar kantareller

  • 2 schalottenlökar

  • 1 stor klyfta vitlök

  • 1,5 dl vitt vin

  • 2 dl vatten

  • 2 dl vispgrädde

  • salt och nymalen svartpeppar

  • pecorino

Gör så här

    1. Dra skinnet från korven och dela ner i mindre bitar. Stek i panna med en liten skvätt olivolja tills de fått lite färg.

    2. Tillsätt kantarellerna och stek tills de får färg.

    3. Tillsätt hackad lök och vitlök och svetta några minuter så löken blir transparent men utan att få färg.

    4. Tillsätt vitt vin och vatten och låt koka ner till ca hälften återstår. Tillsätt grädde och koka ner till en fin konsistens. Blir den för tät så späd med lite pastavatten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar

    5. Blanda såsen med nykokt pasta och toppa med massor av riven Pecorino och lite extra svartpeppar.

Vin till pastan:

Den här rätten är perfekt till Mezzacorona Pinot Nero, som serveras svalt till pastan.

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Mycket prisvärd pinot noir! I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.

Recept: Swedish Foodie