Sista minuten-bubbel till nyår – våra 9 bästa tips.

Är du sent ute med att fixa bubbel till nyår? Lugn, vi har samlat de bästa tipsen på champagne och andra mousserande viner som finns på Systembolagets hyllor.

Champagne och mousserande viner i fasta sortimentet på Systembolaget.

Inför jul brukar fokuset ligga för fullt på just julafton och följande julhelg, men därefter är det alltid lika kort till nyår. På en vecka ska man hinna planera, handla, städa undan julstöket och dekorera för nyårsfirandet istället. Då kanske bubbel till tolvslaget hamnat långt ned på priolistan...

Men det finns gott om alternativ i Systembolagets fasta sortiment, även om det förstås varierar från butik till butik. Kom också ihåg att butikerna är stängda på juldagen och annandagen – och att du inte är den enda som vill köpa bubbel till nyår i mellandagarna. Var ute i så god tid du kan.

Sista minuten-bubbel till nyår:

Här nedan listar vi goda champagner och andra mousserande viner i olika prisklasser för dig som är ute i sista minuten innan nyår.

Champagne, 340 kr och uppåt

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Champagne Louis Roederer Collection 244

569,00 kr


Collection 244 från Louis Roederer har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.

Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut

499,00 kr


Detta är en frisk och elegant blanc de blancs med inslag av citron, äpplen, grapefrukt, brioche, vita blommor och en förförisk krämighet.

Pierre Péters Cuvée de Réserve

469,00 kr


Fruktig och blommig doft med inslag av citrus, bröd och nougat. Elegant, frisk, fruktig och brödig Champagne med inslag av citrus, persika, nougat och äpple.

Mousserande vin, 74-139 kr

Pata Negra Cava Brut

85,00 kr


Doften är fräsch och fruktig med inslag av grönt äpple, citron, örter, päron. Smaken är torr och fruktig med tydliga drag av grönt äpple, kex, päron, grapefrukt och örter.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


En Blanc de Blancs med trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Dopff Brut Cuvée Julien

90,00 kr


En klassisk Crémant från Alsace, med en generös och något blommig doft. Ett torrt, fylligt och elegant vin med delikata små bubblor. Perfekt till festliga tillfällen!

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Italienskt bubbel med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Detta rosa bubbel har en elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.