Inkokt lax med saffran och hjortronsås
Servera den här solgula och inkokta laxen med smak av saffran i jul.
I år blir mitt nyskapande bidrag en underbart solgul, inkokt lax med saffran och en julkryddad fläskfilé med aprikoser. Ett tema i jul är cognac som jag använt både i griljeringen av julskinkan, i en läcker vit chokladtryffel och en julcocktail som även i
Varje år brukar vi testa något nytt på julbordet. I år blir mitt nyskapande bidrag en underbart solgul, inkokt lax med saffran och en julkryddad fläskfilé med aprikoser. Jag bytte ut den klassiska potatisen mot mandelpotatis. Det blir så gott med lite annan smak på potatisen till både sill, skinka, lax och köttbullar!
Ett tema i jul är cognac som jag använt både i griljeringen av julskinkan, i en läcker vit chokladtryffel och en julcocktail som även innehåller glögg.
/ Linnéa
Servera den här solgula och inkokta laxen med smak av saffran i jul.
En julkryddad fläskfilé med aprikoser blir ett uppskattat inslag på julbordet.
Linnéa har gjort en otrolig och sötstark griljering till julskinkan med smak av cognac och senap.
Efter middagen är det extra gott med en god chokladtryffel till kaffet. Dessa chokladtryfflar har en riktigt god smak av cognac och brynt smör.
Här listar vi 20 goda och juliga drinkar att servera under årets mysigaste högtid.
Läs mer »Mycket tid och kärlek läggs på julbord såväl i hem som på krogar. Se till att du kan njuta av all den goda maten på bästa sätt. Vi tipsar om hur.
Läs mer »Vad ska man dricka till julmaten? Ett sätt att få till bra smakkombinationer är att välja en julsnaps. Här får du tips på tre julsnapsar som matchar julbordets smaker.
Läs mer »