Dubbla provningar i Göteborg med spanska finviner.

Den 30 och 31 januari bjuder vi in till vinprovningar i Göteborg. Temat den här gången är läckra viner från Rioja och Ribera del Duero.

Provning i Göteborg med viner från Rioja och Ribera del Duero.

Det är ingen tvekan om att Rioja och Ribera del Duero är två mycket hyllade och högklassiga vinområden i Spanien.

Vi kommer dessa två aftnar att fokusera på röda viner, där vi kommer att hitta både likheter och olikheter mellan de två ursprungen. Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

• NÄR? Tisdagen den 30 januari kl 18.30 och onsdagen den 31 januari kl 18.30.

• VAR? Restaurang C, Carlandersparken 21 i Göteborg.

• HUR? Boka plats till provningen den 30 januari här. »

eller boka plats till provningen den 31 januari här. »

Vi kommer att prova åtta olika viner och evenemanget kostar 600 kronor per person. Då ingår även en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Ett utmärkt tapasvin!

Campo Luz Roble

99,00 kr


I glaset ett kryddigt, nyanserat och fylligt rödfruktigt vin med smak av mörka körsbär och röda plommon, kryddor, en hint av kardemumma samt eleganta fattoner.

Faustino I Gran Reserva

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2012 har en smak med tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.

Portia Crianza

209,00 kr


Ett bra grytvin som har en medelstor doft med inslag av och mörka frukter samt fat, vanilj, peppar och en fläkt av kakao. Smaken är medelfyllig i lite modernare stil med trevliga toner av mörka frukter, fat, kryddor och kaffe.

Orben

299,00 kr


Intensiv mörkröd färg. Stor, intensiv doft av mörka skogsbär och inslag av rostade fat. Vinet är smakrikt och strukturerat med fin syra och kraftfull smak av mogna körsbär och plommon.

Portia Prima

289,00 kr


Portia Prima har en stor och nyanserad doft av mogna mörka bär, plommon, muskotnöt, tobak och vanilj. Generöst fruktig och nynsrik med inslag av rika, mörka bär och frukter samt kaffe, fat och torkade örtkryddor. Vinet passar till alla typer av rätter med kött, gärna med kraftfulla såser och smakrika tillbehör.

Bodega La Ermita Rioja

405,00 kr


Bodega La Ermita Rioja har en nyanserad och doft med inslag av vanilj, kanel, ceder, torkade röda frukter, mörka plommon och lakrits. Vinets smak är medelfylligt med bra smaklängd och toner av rostade fat, vanilj, muskot, torkade örter, röda och mörka frukter.

Bodega La Ermita Ribera del Duero

405,00 kr


Detta är ett vin med nyanserad doft av kryddor, ceder och charkuterier, men även mörka plommon, viol och lakrits. Samma toner går igen i smaken som är fyllig och har bra längd. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Välkommen!

17.01.2024