VeganMindre socker
Bodega La Ermita Rioja

Årgång:

2019

Bodega La Ermita Rioja

Spanien


405,00 kr

Systembolaget nr:

5976101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Bodega La Ermita Rioja har en nyanserad och doft med inslag av vanilj, kanel, ceder, torkade röda frukter, mörka plommon och lakrits Smaken är medelfyllig och har en bra smaklängd med toner av rostade fat, vanilj, muskot, torkade örter, röda och mörka frukter.

Produktion

Vinet kommer från 100% Tempranillodruvor från en vacker, terraserad vingård med gamla stockar som ligger 700 meter över havet vid foten av berget Sierra Toloño Cantabria i Rioja Alavesa. Efter den omsorgfulla selektionen både i vingården och i vinieriet får vinet efter jäsningen lagras i fat av fransk och amerikansk ek under 9 månader.

Passar till

Utmärkt att avnjuta som det är eller till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte avnjuta örtmarinerade lammkotletter med potatis och manchego terrin samt smörad lammsky.

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodega La Ermita är ett mycket ambitiöst vinvarumärke framtaget av den spanska vinföretaget Garcia Carrion. Bodega La Ermita är prestigeviner som kommer från olika delar av Spanien och uteslutande från högt klassade vingårdar med gamla stockar. Nu kommer det till Sverige fyra Bodega La Ermita viner från ursprungen Rioja, Toro, Ribera del Duero och Jumilla.


91+ poäng

Från subregionen Alavesa i Rioja hämtas druvorna till detta vin som helt bygger på gamla rankor. Vingården är terrasserad och återfinns på 700 meters höjd, vid foten av Sierra Toloño Cantabria. Här får vi en Rioja som är mer intresserad av att prata om sitt växtläge framför klassisk lång fatlagring och det är ett mycket lyckat vin med fin transparens i den rödbäriga frukten som backas upp av maritima inslag, torkade örter, tobak och en lagom dos krydda från såväl franska som amerikanska fat. Smekfull gomkänsla, gnistrande rödbärig frukt och textur från de kompakta tanninerna samt en skärpt syra som fäster långt bak i gommen.

- Livets Goda.se, april 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5976101

Volym

0,75 l

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ytterligare ett par om man så önskar.