Nyhet

logo
Mindre socker
Campo Luz Roble

Årgång:

2021

Campo Luz Roble

Spanien


99,00 kr

Systembolaget nr:

109801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett kryddigt, nyanserat och fylligt rödfruktigt vin med smak av mörka körsbär och röda plommon, kryddor, en hint av kardemumma samt eleganta fattoner.

Produktion

Efter att druvorna kommit in till vineriet fick de kallmacerering i tre dagar. Därefter sju till tio dagars alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

Passar till

Serveras till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

LammNötköttVilt

Kul att veta

Vinos de la Luz drivs sedan 25 år tillbaka av tredje generationens Fernández Núñez, som är uppväxt i Mendoza i Argentina. Han är barnbarn till de spanska emigranterna Serafín Fernández och Maria Núñez som 1910 lämnade Galicien i jakt på arbete på andra sidan Atlanten. Väl på plats i Sydamerika bestämde de sig för att göra det de kunde bäst – vin! De lyckades bygga upp en firma i Uco-dalen, som idag utöver att vara verksam i Argentina även har filialer i Toscana, Kalifornien och i Ribera del Duero. Kanske var det ett slags hemlängtan som fick Fernández etablera sig i Ribera del Duero, där han såg bäst möjlighet att skapa de viner på tempranillo som han hört om från sina farföräldrar

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

109801

Volym

0,75 l

Varumärke

Campo Luz

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Sockerhalt

1,3 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Vinet lagrades nio månader i 225-liters franska barriques, varav 30 procent var nya.