I glaset ett kryddigt, nyanserat och fylligt rödfruktigt vin med smak av mörka körsbär och röda plommon, kryddor, en hint av kardemumma samt eleganta fattoner.
Produktion
Efter att druvorna kommit in till vineriet fick de kallmacerering i tre dagar. Därefter sju till tio dagars alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.
Passar till
Serveras till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.
Kul att veta
Vinos de la Luz drivs sedan 25 år tillbaka av tredje generationens Fernández Núñez, som är uppväxt i Mendoza i Argentina. Han är barnbarn till de spanska emigranterna Serafín Fernández och Maria Núñez som 1910 lämnade Galicien i jakt på arbete på andra sidan Atlanten. Väl på plats i Sydamerika bestämde de sig för att göra det de kunde bäst – vin! De lyckades bygga upp en firma i Uco-dalen, som idag utöver att vara verksam i Argentina även har filialer i Toscana, Kalifornien och i Ribera del Duero.
Kanske var det ett slags hemlängtan som fick Fernández etablera sig i Ribera del Duero, där han såg bäst möjlighet att skapa de viner på tempranillo som han hört om från sina farföräldrar