Sköna havsdofter av ostron och skotsk whisky.
Du som gillar ostron har säkert ätit dem på klassiskt vis med vinäger, schalottenlök och Tabasco. Nu måste du prova med härligt havsdoftande, skotsk whisky!
Läs mer »En del av ön Islays legendariska whiskyhistoria sedan 1881.
Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sedan 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts. Bunnahabhain har nått stora framgångar och sedan 2012 har de vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över. Bunnahabhain ligger på Islays nordöstra hörn. En ganska avlägsen plats, men väl värd resan, precis som whiskyn. I klippet nedan får du mer insikt i deras historia.
Du som gillar ostron har säkert ätit dem på klassiskt vis med vinäger, schalottenlök och Tabasco. Nu måste du prova med härligt havsdoftande, skotsk whisky!
Läs mer »Bunnahabhain är Islays nordligaste destilleri och byggdes i början av 1880-talet vid floden Margadales utlopp i Islaysundet. Bunnahabhain är såklart rena gaeliskan men betyder just ’flodens mynning’.
Läs mer »Bunnahabhain vann tre guldmedaljer och en silvermedalj i tävlingen World Whiskies Awards som i år ägde rum online på grund av den rådande pandemin.
Läs mer »Örjan Westerlund tar oss med på en resa i den rökiga whiskyns hjärta, destilleriet Bunnahabhain och Islays whiskyfestival Fèis Ìle, i år i digital tappning 27/5-6/6.
Läs mer »Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Läs mer »Mattias "Fredagskocken" Larsson har skapat en spännande sommardrink med smak av färska hallon, mynta, citron och rökig whisky.
Läs mer »Smokescreen som kryddas upp med härligt komplex Grön Chartreuse och lyfter fram både malt och saftiga torvtoner i den Mòine vi blandar i.
Läs mer »