Mindre socker
Airlie Bank Garden Red

Årgång:

2022

Airlie Bank Garden Red

Australien


179,00 kr

Systembolaget nr:

9366401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Josigt, inbjudande och läskande vin med mjuk struktur och inslag av skogshallon, körsbär, färska örter och en distinkt mineralitet.

Produktion

Alla druvorna behölls som hela klasar. De olika druvsorterna fick jäsa separat på ståltank med enbart den naturligt förekommande jästen. Efter cirka två veckor av jäsning och maceration med försiktig nedtryckning av skalhatten flyttades vinerna över på äldre ekfat för lagring.

Passar till

Passar till lättare rätter av lamm och nöt eller ljust kött, som fläsk eller kyckling.

VegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

1978, när Yarra Valleys vinindustri började återupplivas, köpte familjen Napoleone egendomen vid Coldstream som tidigare tillhörde vinfirman St Huberts. 1987 planterades de första vinrankorna och i slutet av 90-talet byggdes ett modernt vineri på Napoleone Vineyard. De första vinerna släpptes 2001 med stor framgång. Idag producerar familjen Napoleone inte bara vin, utan även öl och cider. Egendomen omfattar i dagsläget 60 ha vingårdar och de producerar enbart vin från sina egna vingårdar. Filosofin är i grund och botten att respektera vingårdarna och göra viner med minimal intervention, för att på så sätt belysa vingårdarnas och årgångarnas unika och individuella karaktärer.

Produkttyp

Rött vin

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

9366401

Volym

0,75 l

Varumärke

Punt Road

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Australia - Victoria - Yarra Valley

Druva

Cabernet Franc, Malbec, Grenache, Gamay

Lagring

Vinerna lagrades i äldre ekfat om 500 liter i tre månader utan tillsats av sulfiter. Därefter gjordes den slutliga blenden och vinet buteljerades efter minimal filtrering.