VeganMindre socker
Chateau Smith Cabernet Sauvignon

Årgång:

2019

Chateau Smith Cabernet Sauvignon


225,00 kr

Systembolaget nr:

7190701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Chateau Smith Cabernet Sauvignon har en stor och nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, ceder, blyertspenna, viol, lakrits, mörka plommon och en fläkt av mynta. Smaken har mycket bra längd och en fin balans mellan fat, fruktighet, syra och tanniner.

Produktion

Druvorna kommer från 5 olika vingårdar som ligger i Rattlesnake Hills AVA, Rattlesnake Mountains i Yakima AVA och i Wahluke Slope. jäsningen genomförs genom den naturliga jästen och vinet lagras i ekfat under 10 månader med jästfällningen, där 50% är nya fat av fransk ek.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte en dovhjortinnerfilé med reducerad rödvinssky, gräddstuvade svartrötter och smörstekta trattkantareller.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.Förra året såldes fem av Charles Smiths mest kända varumärken till Constellation Brands

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7190701

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Är mycket behaglig att avnjuta idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.