Vegan
The Velvet Devil Merlot

Årgång:

2019

The Velvet Devil Merlot


149,00 kr

Systembolaget nr:

7806301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

The Velvet Devil Merlot har en  nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka körsbär, och färska örter. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, ceder och färska örter.

Produktion

Druvorna kommer från 7 olika vingårdar belägna i Columbia Valley AVA, Yakima Valley AVA och Wahluke Slope. Genom att vingårdarna varierar i höjd över havet, mikroklimat och jordmån och därigenom tillför olika egenskaper till druvorna ger detta vinet en utmärkt nyansrikedom.Druvorna avstjälkas med krossas inte innan jäsningen som genomförs genom den naturliga  jästen. Vinet lagras i ekfat under 10 månader där 30% är nya fat av fransk ek.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar. Varför inte servera plommon och vitlöksspäckad vildsvinskarré med gräddsås och vitlöksrostad potatis.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.Förra året såldes fem av Charles Smiths mest kända varumärken till Constellation Brands


13 poäng (=) Doft av plommon, nypon, svarta vingummin och mandel. Fruktig smak med balanserad syra och måttliga tanniner.

- Munskänken med Vinjournalen, Oktober 2020


88 poäng (++) Ett runt, rikt och bussigt vin med solmogen frukt, söta bär, bra balans och inslag av plommon, hallon, ljus choklad, nypon, kryddor och fat.

- Dina Viner Professional Edition, mars 2021

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7806301

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec