Prissänkt

logo
Vegan
Kung Fu Girl Riesling, halvflaska

Årgång:

2020

Kung Fu Girl Riesling, halvflaska


59,00 kr

75,00 kr

Systembolaget nr:

269002

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Produktion

Druvorna kommer från vingården Evergreen som sköts enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och planterades 1998. Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons nyaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk. Efter skörd pressas klasarna och jäsningen genomförs i rostfria ståltankar med hjälp av odlad jäst samt den naturliga jästen. Vinet lagras med jästfällningen under 6 månader.

Passar till

Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

Label: SkaldjurFiskKryddstark matPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.För några år sedan såldes fem av Charles Smiths mest kända varumärken där Kung Fu Girl Riesling ingår till Constellation Brands.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

269002

Volym

0,375 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

9 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris

Lagring

Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.