Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad créme fraîche.

Kanske är det världens bästa tilltugg? Att servera chips med vispad créme fraîche, löjrom och lite grönt. Inte nog med att det är bland det godaste jag vet, det är ruskigt enkelt att göra men imponerar alltid! Ett perfekt tilltugg att servera innan påskmiddagen!

/Linnéa Seidel
En tallrik med rotfruktschips och topping
Rating
4
15 min
100 g friterade rotfruktschips
2 dl créme fraîche
40 g amerikansk löjrom (eller annan löjrom)
färsk gräslök
färsk dill
1. Lägg ut chipsen på ett fat.
2. Vispa upp créme fraîche till en riktigt fast kräm.
3. Spritsa ut uppvispat créme fraîche på chipsen. Toppa med små klickar löjrom, färsk gräslök och färsk dill.

Bubbel till tilltugg:

Systembolagsnummer: 78045 99,00 kr

En perfekt aperetif till krispiga löjromschips. Vi rekommenderar denna cava som har en behaglig mousse och torr smak med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

Systembolagsnummer: 77430 179,00 kr

Ett annat höjdarvin till Linnéas tilltugg är denna Crémant från Alsace. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron och kex.

Påskmeny 2021:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager