Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut


122,00 kr

Systembolaget nr:

5103001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Fleur de Vignoble som på svenska betyder blomma från vingården är ett friskt mousserande vin med fräsch framtoning och fransk elegans. Både smak och doft har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.

Produktion

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut tillverkas genom samma metod som champagne, det vill säga med en andra jäsning på flaskan. Det här bubblande vinet kommer från Bordeaux, en av världens mest förnäma och välkända vinregioner. Vingårdarna ligger i regionen Entre-Deux-Mers i södra Bordeaux. 12 månaders lagring på jästfällning skapar balans i vinet och ger de typiska traditionella mousserande vinaromerna av brioche.

Passar till

Bubblorna är den perfekta starten till en lyckad tillställning. Servera som aperitif och välkomstskål till ost- och charkbrickan bestående av lufttorkad korv och skinka samt lagrade hårda ostar. Passar även fenomenalt bra till de salta chipsen men även genom en hel måltid, förslagsvis med fisk och skaldjur.

Label: SkaldjurFiskLabel: Ost

FYND!

Citrusfräsch Crémant från Bordeaux. En Crémant kan vara väldigt väsensskild från en annan, eftersom de kommer från olika områden och man använder sina typiska lokala druvor till dessa mousserande viner. Det står dock alltid vilken region vinet kommer ifrån på etiketten och vanliga ursprung är till exempel Loire, Bourgogne och Alsace. I detta fallet har vi en spännande och välsnickrad Crémant från Bordeaux. Vinlagstiftningen vad gäller Crémant är inte lika komplex som i området Champagne, därför blir de också lite billigare. Men vinerna framställs enligt den traditionella metoden så bubblorna är små och många och de lagras, efter den andra kolsyrejäsningen på flaska, på jästfällningen en stund för att få sin brödiga karaktär. Vinerna är ofta mycket prisvärda. # Här har vi enormt god, solig och charmig Crémant från Bordeaux packad med sötsyrlig, välsmakande citrusfrukt. Bubblorna är små och många, syran frisk och uppiggande och karaktären är upp till bredden fylld med citronkräm, limezest, kanderad citron och en skvätt uppstramande grapefrukt. Brödigheten av nygräddad fralla finns också på plats och eftersmaken är ren, lång och mineralfrisk. Detta är helt enkelt busgott och ett veritabelt fynd. Vinet kan njutas väl kylt rakt upp och ner eller till små snittar med räkröra, till löjromstoasten, ostron med citronvinägrett och även till primörer, lättare fiskrätter eller gratinerade skaldjur med en frisk limeaioli. Délicieux!

- Vinbörsen - Eva Weckström, juni 2023


Full pott, 5 av 5 poäng!

Bordeaux är världens största kvalitetsvinregion men vi tänker främst på dess majestätiska röda viner. Här finns dock högintressanta crémant-viner, det vill säga viner som jäst precis som champagne en andra gång på flaska. Fleur de Vignoble hör till dessa och basen är en blend på två av de klassiska gröna druvsorterna i Bordeaux, sauvignon blanc samt merlot. Vi bjuds en öppen och generös doft med stenfruktiga toner där persika och gröna äpplen tar täten, uppackat av örtiga inslag, blommor och en hint av gul melon. Smaken är krämig och följsam med smeksam mousse, diskret rondör och fin citruszestighet som lyfter det stenfruktiga. Väldigt lätt att gilla och med stort fokus på fräschören!

- Boxtoppen, juni 2023

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

5103001

Volym

0,75 l

Varumärke

Fleur de Vignoble

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Bordeaux Crémant

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Merlot, Semillon