Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut


120,00 kr

Systembolaget nr:

5103001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Fleur de Vignoble som på svenska betyder blomma från vingården är ett friskt mousserande vin med fräsch framtoning och fransk elegans. Både smak och doft har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.

Produktion

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut tillverkas genom samma metod som champagne, det vill säga med en andra jäsning på flaskan. Det här bubblande vinet kommer från Bordeaux, en av världens mest förnäma och välkända vinregioner. Vingårdarna ligger i regionen Entre-Deux-Mers i södra Bordeaux. 12 månaders lagring på jästfällning skapar balans i vinet och ger de typiska traditionella mousserande vinaromerna av brioche.

Passar till

Bubblorna är den perfekta starten till en lyckad tillställning. Servera som aperitif och välkomstskål till ost- och charkbrickan bestående av lufttorkad korv och skinka samt lagrade hårda ostar. Passar även fenomenalt bra till de salta chipsen men även genom en hel måltid, förslagsvis med fisk och skaldjur.

Label: SkaldjurFiskLabel: Ost

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

5103001

Volym

0,75 l

Varumärke

Fleur de Vignoble

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Bordeaux Crémant

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Merlot, Semillon