Bästa snapsen till kräftskivan

De bästa nubbarna till kräftskivan

Enligt traditionen äter vi kräftor i augusti och en bit in i september. Traditionen härrör sig från den tiden då det var förbjudet att fiska kräftor mellan 1 november och 7 augusti även om många nu njuter av kräftor året om! Men vilken snaps lämpar sig allra bäst på kräftskivan?

Här hittar du tre av våra bästa snapsar och tips som tar kräftskivan och alla dess härliga smaker till nya höjder.

O.P. Anderson Klar

Dillakvavit och kräftor, hur gott som helst! Krondillen i kräftlagen och dillfröna i akvaviten ger en supergod smakmatch, citrustonerna som också finns i O.P. Anderson Klar höjer upplevelsen ännu ett snäpp.

Läckö Slottsaquavit

Dillakvavit och kräftor, hur gott som helst! Krondillen i kräftlagen och dillfröna i akvaviten ger en supergod smakmatch. Läckö Slottsaquavit är ett milt och runt alternativ till den kryddigare O.P. Anderson Klar.

Gammal Norrlands Akvavit

Här finner vi en optimal kompanjon till Västerbottenpajen. Kumminkryddningen och den fina avrundningen med smakrik oloroso sherry är klockren till ostens fylliga sälta. 

Nubbevisor till kräftorna

Här kan du ladda ner ett sånghäfte med de bästa snapsvisorna till kräftkalaset.

Återbrukstips

Spara skalen och gör en fond som du kan använda i andra maträtter. 

Serveringstips

Använd en glasburk för att servera kräftorna. Hållbarhetspoäng till dig som återanvänder sillburkarna från midsommar.

Dekorationstips

Gör en personlig kräftskivegirlang med hjälp av blommor.