Linnéas tapas till cavan!
Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer »Den smakrika quesadillan med salt ost gifter sig väl med den fräscha salladen på vattenmelon, gurka och basilika.
Jag har ett par rätter jag tar till när jag vill äta gott men ändå inte tillbringa alltför mycket tid i köket. En av de rätterna är quesadillas. Som jag ser det finns det bara fördelar quesadillas. Du kan variera den i det oändliga. Alla kan välja att ha i vad just dem gillar och så går det ruskigt fort att laga. Med en stor härlig sallad till blir det här en lätt, fräsch och god middag som gillas av många. Jag gjorde mina quesadillas vegetariska och ganska enkla, jag gillar dem så. Men det är ju helt en smaksak.
8 st tortillabröd
250 g svamp
2 grillade, inlagda paprikor
Färsk persilja
200 g riven ost
1 dl crème fraîche
Bladsallad
Vattenmelon
Gurka
Färsk basilika
Lägg ut de fyra tortillabröden.
Skiva svampen riktigt tunt.
Fräs svampen i en medelvarm stekpanna i en klick smör tills den fått färg.
Finhacka paprika och persilja.
Lägg ut ett lager riven ost på de fyra tortillabröden. Fördela svamp, paprika och persilja mellan dem.
Lägg på ett till lager riven ost.
Lägg slutligen på de kvarvarande tortillabröden som ett lock.
Stek på medelvärme i en torr stekpanna. Vänd försiktigt med hjälp av en stekspade när dem börjat få färg.
Låt svalna något och skär i bitar. Ringla crème fraîche över.
Gör en enkel sallad på bladsallad, vattenmelon, gurka och färsk basilika, att servera till dina quesadillas.
235,00 kr
Det här rosévinet passar perfekt till dessa vegetariska quesadillas! Vinet har en härligt fruktig doft och smak med en viss bärighet av hallon och björnbär. Eftersmaken är lång med ett örtkryddig avslut. Frukten och kryddigheten i vinet möter väl smakrikedomen hos Linnéas quesadillas.
Recept: Linnéa Seidel
Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer »Rosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs mer »Duka fram en härlig charkbricka med lite goda ostar och tillbehör. Perfekt att servera med ett glas spansk cava - hemma eller som picknick, det väljer du själv!
Läs mer »Sofia Henriksson, vinnaren från Sveriges Mästerkock, bjuder på sitt recept på crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa, kålsallad och chipotlemajo.
Läs mer »