Så smaksätter du enkelt sillen till midsommar.

Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.

Sillsnittar till midsommar
Sillsnittar till midsommar

Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början. När jag gör smaksatt sill brukar jag använda mig av vanlig inlagd löksill som grund. Jag tycker den har en god och fin smak som passar till de flesta kryddningar. När man ska sätta smak på sill är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Men här är två av mina absoluta favoriter!/Linnéa

Skärgårdssill

Ingredienser

  • 1 stor burk (270g) löksill

  • 1 liten rödlök

  • 1 burk röd stenbitsrom (ca 75 g)

  • 2 dl crème fraîche

  • 1 dl majonnäs

  • färsk dill

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Sila sillen i ett durkslag. Dela varje sillbit i tre bitar.

    2. Hacka löken fint. Blanda samman rom, crème fraîche, majonnäs och finhackad dill. Blanda i sillbitarna och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen minst ett dygn.

Örtsill

Ingredienser

  • 1 stor burk (270g) löksill

  • 1 vitlökslyfta

  • 1/2 dl gräslök

  • 1/2 kruka basilika

  • 1 dl färsk persilja

  • 2 dl crème fraîche

  • 1 dl majonnäs

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Sila sillen i ett durkslag. Dela varje sillbit i tre bitar.

    2. Skala och riv vitlöken fint. Hacka gräslök, basilika och persilja fint. Blanda samman riven vitlök, gräslök, och örter med crème fraîche och majonnäs.

    3. Blanda i sillbitarna och smaka av med svartpeppar. Låt stå i kylen minst ett dygn.

Sillsnittar

Ingredienser

  • 2 runda skivor hårt bröd

  • Skärgårdssill

  • Örtsill

  • Dill

Gör så här

    1. Bryt brödet i mindre bitar. Lägg på en klick sill på varje brödbit. Klipp över lite färsk dill.

    2. Lägg upp allt på ett stort fat. Servera direkt. Blir det sill och hårt bröd över? Perfekt! Det passar utmärkt att ta fram på nattkvisten och mumsa på!