Midsommarmeny 2024: Recept för en magisk midsommar.

Midsommar 2024 hägrar runt hörnet och det har blivit dags att fundera på midsommarmaten. Här har vår fantastiska receptkreatör Linnéa Seidel tagit fram en inspirerande midsommarmeny med fem härliga recept till midsommarfesten.

Midsommarmenyn 2024.

Den här midsommarmenyn passar oavsett om ni tänker er en midsommarlunch eller senare middag. Du kan servera den i ordning – eller ställa fram allt som en midsommarbuffé, vad som passar er och era gäster bäst.

Vi inleder helst med ett glas bubbel och ett par enkla snittar för att vänta in alla gäster. Denna gång tipsar om att göra crostini med en kräm med smak av getost, som toppas med färska jordgubbar. Därefter går vi på midsommarmåstet, sillen, som vi serverar snaps till. I år har Linnéa gjort en klassisk Brantevikssill, och till den har vi valt en akvavit med en lätt ton av dill.

Midsommarrecept med vin- och snapstips

En enkel rätt med kallrökt lax är på sin plats och i år serverar vi helst laxen med färskpotatis som blandas till en fräsch potatissallad, samt en kall sås med smak av citron. Här passar ett gott vitvin bäst, som en riesling eller Chablis. Efter laxen slänger vi marinerad kyckling på grillen tillsammans med säsongens grönsaker, och till den en god choronsås.

Avslutar gör vi på bästa sätt; med en cheesecake som får en härligt somrig karaktär med smaker som fläder och jordgubb. Ingen kommer att gå hungrig från bordet i år.

Glad midsommar!

Alla viner till midsommarmenyn hittar du här. »

04.06.2024