Karins Veranda är höstmys på box.

Lagom till att höstkylan gör sitt intåg lanseras ett nytt vin i kärlekens färg - Karins Veranda.

Karins Veranda, lansering av nytt höstvin.

Karins Veranda för tankarna till landstället, sensommarkvällar på bryggan eller avslappnade kvällar på altanen. Innehållet är ett kryddigt, spanskt tempranillovin som värmer själen hos den som redan längtar till nästa sommar.

Nu lämnar vi nämligen sommaren 2023 bakom oss och många har kanske druckit sitt sista glas rosé för säsongen. De lätta salladsluncherna och fiskrätterna med krispiga vita viner byts ut mot grytor och vilt – och de röda vinernas återkomst är ett faktum.

– Karins Veranda är vinet som ska inspirera och få oss att resa i minnenas allé till en plats vi vill återvända till om och om igen. När sommaren blir till höst vill vi blicka tillbaka på sommarens höjdpunkter tillsammans med ett vin som värmer oss i själen, säger Oskar Johansson, Senior Business Development Manager på Anora.

Ekologisk tempranillo i klimatsmart box

Tempranillo anses av många vara Spaniens nationaldruva och är världens tredje mest odlade druvsort. Druvan har många olika namn beroende på var den odlas. I Ribera del Duero heter den tinta del pais, i Katalonien ull de liebre. Det finns totalt mer än 25 olika synonymer på tempranillo.

Karins Veranda är fylld av toner av röda bär som solmogna hallon, jordgubbar och mörka körsbär, men här finns även vaniljtoner och en hint av fat. Vinet är ekologiskt och sälj i en vacker bag-in-box som är ett konstverk i sig - en stämningsfull akvarellmålning i sensommarfärger.

Karins Veranda Ekologiskt Rött Vin

194,00 kr


I Karins Veranda är det toner av hallon, solmogna jordgubbar och mörka körsbär som dominerar, medan plommon, vaniljtoner samt en fläkt av fat visar upp sig som en vacker siluett. Vinet är ekologiskt och gjort av 100% tempranillo.

Vinet går utmärkt att dricka som "pratvin" utan tillbehör, men passar även fint till charktallriken, fisk eller kyckling. Vinet kommer verkligen till sin rätt av att serveras i en karaff och få luftas en stund.

Karins Veranda finns i Systembolagets beställningssortiment.