Karins Veranda är höstmys på box.

Vinet har utgått och säljs inte längre

Karins Veranda, lansering av nytt höstvin.

OBS! Vinet har utgått och säljs inte längre

Karins Veranda för tankarna till landstället, sensommarkvällar på bryggan eller avslappnade kvällar på altanen. Innehållet är ett kryddigt, spanskt tempranillovin som värmer själen hos den som redan längtar till nästa sommar.

Nu lämnar vi nämligen sommaren 2023 bakom oss och många har kanske druckit sitt sista glas rosé för säsongen. De lätta salladsluncherna och fiskrätterna med krispiga vita viner byts ut mot grytor och vilt – och de röda vinernas återkomst är ett faktum.

– Karins Veranda är vinet som ska inspirera och få oss att resa i minnenas allé till en plats vi vill återvända till om och om igen. När sommaren blir till höst vill vi blicka tillbaka på sommarens höjdpunkter tillsammans med ett vin som värmer oss i själen, säger Oskar Johansson, Senior Business Development Manager på Anora.

Ekologisk tempranillo i klimatsmart box

Tempranillo anses av många vara Spaniens nationaldruva och är världens tredje mest odlade druvsort. Druvan har många olika namn beroende på var den odlas. I Ribera del Duero heter den tinta del pais, i Katalonien ull de liebre. Det finns totalt mer än 25 olika synonymer på tempranillo.

Karins Veranda är fylld av toner av röda bär som solmogna hallon, jordgubbar och mörka körsbär, men här finns även vaniljtoner och en hint av fat. Vinet är ekologiskt och sälj i en vacker bag-in-box som är ett konstverk i sig - en stämningsfull akvarellmålning i sensommarfärger.

Vinet går utmärkt att dricka som "pratvin" utan tillbehör, men passar även fint till charktallriken, fisk eller kyckling. Vinet kommer verkligen till sin rätt av att serveras i en karaff och få luftas en stund.

Karins Veranda finns i Systembolagets beställningssortiment.