Vit Bourgogne som gör en glad i sinnet
Bernard Moreau är en egendom belägen vid byn Mancey, som ligger i den södra delen av Bourgogne, i Macôn. Bernard tog över egendomen efter sin far 1972 och den består av 7 hektar vinodlingar med chardonnay och pinot noir. Han tillverkar tre viner, en röd Macôn-Mancey, en Bourgone Pinot Noir och en Bourgogne Chardonnay.
Nu lanseras hans Bourgogne Chardonnay i Sverige, som har en härlig balans mellan druvans fruktighet och den eleganta ekfatskaraktären. Serveras med fördel till vällagade fisk- och skaldjursanrättningar som gärna får vara grillade eller halstrade.
Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay
Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay har en nyanserad doft med inslag av gula frukter, citrus, rostade nötter och vanilj. Smaken är fräsch med viss fetma i strukturen och en fin smaklängd där det finns toner av gula äpplen, citrus, stendamm, fat och kryddor.
Välsmakande ekologisk barbera från ny producent - SLUTSÅLD
Druvan barbera står för 50% av den uppodlade arealen i vinregionen Piemonte. Länge sågs den som en dussindruva, men på 1980-talet började den få en mer seriös stämpel. Med rätt hantering ger den viner med mycket hög kvalitet och de är oerhört användbara vid det dukade bordet. Att druvan har en hög potential visar sig tydligt i vår nya ekologiska barbera d'Asti från det ambitiösa familjeföretaget Tenuta Rocca.
Tenuta Rocca drivs av Gianni och hans son Andrea och den vackra egendomen består av 15 hektar vinodlingar. De är mest känd för sina Barolo viner, men producerar även en rad andra viner på bland annat barbera, dolcetto och chardonnay.
PET-flaska från Sydafrikas mest meriterade producent
Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nu kommer en härlig blandning mellan druvorna cinsault och pinotage. Att de trivs så väl tillsammans i detta vin är kanske inte så konstigt. Sydafrikas nationaldruva pinotage togs fram 1925 av den första professorn i vitikultur vid universitetet i Stellenbosch, Abraham Isak Perold. Han pollinerade då pinot noir-plantor med cinsaut (som i många områden och länder benämns som cinsault).
Att välja ett vin i PET-flaska är ett klimatsmart val. Att framställa den här typen av förpackning kräver mindre energi än vid tillverkningen av glasflaskor vilket medför färre klimatmässiga avtryck.
Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage
Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage har en inbjudande doft med inslag av röda frukter, plommon, kryddor och en fläkt av kakao. Smaken är trevligt fruktig med toner av röda och mörka frukter, blå plommon, kryddor, lakritschoklad samt ett stråk av örter.