Grape Gambler lanserar kaxiga nyheter med glimten i ögat.

Nu lanserar vi två nya viner under namnet Grape Gambler.

Grape Gambler Pinot Noir och GSM

Ny intressant vinserie ser dagens ljus

Grape Gambler är viner som ska ha ett intressant ursprung, en attraktiv smakbild och en klart tydlig miljöprofil. Vinerna fraktas från ursprungslandet i bulk för att minimera transportens miljöpåverkan. De tappas sedan i miljövänliga lättviktsflaskor i Finland och fraktas sedan till de nordiska länderna på bästa möjliga sätt. Nu lanserar vi två Grape Gambler-viner i Systembolagets ordinarie sortiment med säljstart den 2 september.

Grape Gambler - kaxiga och charmiga viner

Altias erfarna vininköpare reser land och rike runt för att hitta nya intressanta viner och ursprung. De som lanseras under Grape Gambler ska både ha personlighet och lite attityd utan att det på något sätt blir snobbigt. Grape Gambler är viner med karaktär som det är ruter i. De ska ha en attraktiv prisbild, så man inte får spader för att det kostar för mycket klöver. De ska vara hjärterliga viner som passar att avnjuta som de är, med även utmärkta att ackompanjera maten och det dukade bordet.

Viner med brett användningsområde

Grape Gambler-viner är ett utmärkt ess att ta ut ur rockärmen om man får oväntat besök. Ypperligt goda som sällskapsviner men sitter även som handen i handsken tillsammans med utvalda maträtter. Grape Gambler Pinot Noir serverar man med fördel lätt kylt (13-15° C) och den passar utmärkt till såväl lite kraftigare fiskrätter och vegetarisk mat samt kötträtter på ljust kött. Grape Gambler GSM är ett kraftigare vin med generös fruktighet och ledsagar på ett ypperligt sätt medelkraftiga och kraftigare kötträtter. 

Elegant australiensisk Pinot Noir

Grape Gambler Pinot Noir har tagits fram av Altias inköpare tillsammans med Fowles Wine som är belägna i Strathbogie Ranges Region i Australien. Det är ett svalt och eftertraktat ursprung (400-500 meter över havet) som ligger en timme norr om Melbourne. Vissa år lägger sig till och med snön på de omkringliggande bergen som mestadels består av granit och skapar en vacker siluett. Druvorna kommer från tre olika vingårdar och jäsningen genomfördes med hjälp av den naturliga jästen. Vinet lagrades under 7 månader i fat av fransk ek.

Fruktdriven kalifornisk GSM som ger mersmak

Grape Gambler GSM har tagits fram tillsammans med familjeföretaget Miller Family Wine Company som har 566 hektar vinodlingar i Paso Robles highlands. GSM är en beteckning på viner från den Nya Världen som får sin inspiration från Rhônedalen i södra Frankrike och där vinet baseras på de tre druvorna Grenache, Syrah, och Mourvèdre. Rhôneinspirerade viner är på kraftig frammarsch i Kalifornien, och det finns till och med en organisation, ”Rhone Rangers”, som främjar och promotar viner baserade på Rhônedruvor.  Vad det gäller Grape Gambler GSM är 99 % av vinet är lagrat på tank med stavar (40 % är franska och 60% är amerikanska) under 4 månader. Och 1 % av vinet är lagrat på franska ekfat (224 L) som är 1 år gamla under 8 månader.

Grape Gambler Pinot Noir

69,00 kr

99,00 kr


Grape Gambler Pinot Noir har en medelstor doft som för tankar till solmogna röda bär, hallon, körsbär och en fläkt av blommor. Smaken är välbalanserad och mjuk med ganska frisk syra, och en klädsam elegans. I eftersmaken finnes man röda bär, örter och körsbär.