El Dorado Rum 8 Year Old

El Dorado Rum 8 Year Old

Guyana


389,00 kr

Systembolaget nr:

53201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i El Dorado Rum 8 Year Old är rik med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Smaken har en bra längd med inslag av fat, kryddor, torkade frukter och romflamberad banan.

Produktion

Är en blandning av destillat från kolonnpannan i trä samt den dubbla Pot Still pannan i trä samt de franska Savalle pannorna . Råvaran som är melass kommer från närliggande sockerplantage och jäsning genomförs i öppna jäskar med hjälp av utvalda jästkulturer. Rommen är lagrad minst 8 år i fat av amerikansk vitek som tidigare använts för lagring av Bourbon.

Passar till

Att avnjutas som den är eller till mycket ambitiösa cocktails och drinkar

Kul att veta

Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika. Samtidigt som det är en mycket modern producent och den första i Karibien (1995) som certifierades med kvalitetssystemet ISO 9002, så har dom också bevarat metoder och tillverkningsutrustning som gör deras rom unik.Man har kvar i produktion en kolonnpanna i trä från 1832 som sägs vara exakt samma modell som  Aeneas Coffey tog patent på 1831, Man brukar även en enkel Pot still och en dubbel Pot still som båda är av trä. Dessa tre är de enda i världen som finns kvar och i bruk. Det finns även några några mer eller mindre antika pannor av typen Savalle Still. Det innebär att Demerara Distillers kan producera nio olika typer av destillat.Demerara använder uteslutande melass från omkringliggande sockerrörsplantager och lagrar sin rom i fat som tidigare använts för Bourbon. Lagringsanläggningen har en kapacitet på 85000 fat. El Dorado som är det mest kända varumärket lanserades 1992.

Produkttyp

Rom

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

53201

Volym

700 ml

Varumärke

Demerara Distillers, Europe

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

2,7 g/liter


Drinken Hurricane

Hurricane.


Den här fantastiskt goda drinken har sitt ursprung i New Orleans, där den än idag serveras flitigt runt om i barerna. Det är en perfekt cocktail att imponera på vännerna med.

Läs mer »