Vinet har en djup, violett färg och en intensiv smak mörka bär, kaffe, mörk choklad och toner av kryddor. Det är välbalanserad och elegant; väl integrerad frukt, tanniner och syra som ger en lång eftersmak.
Produktion
Alla druvor handskördas (Malbec) . Musten fermenteras i öppna träkärl med varsam extraktion genom pigeage. Vinet macererar i 10 dagar post-fermentering och pressas sedan varsamt. Vinet lagras i 18 månader på 30% nya franska ekfat. Resterande 70% lagras på gamla 600 litersfat.
Passar till
En klassisk matchning för Noemia är lamm men det passar även bra till annat rött kött, vilt och ost. Dricks bäst vid 16 graders temperatur och efter öppning kommer vinet att fortsätta utvecklas under de kommande 48 timmarna.
Kul att veta
Noemias single vineyard består av 1,5 hektar uppdelad i 4 delar eftersom man anser att det finns skillnader i dess terroir och man plockar druvorna vid olika tidpunkter då de olika jordmånerna ger mognad olika snabbt.