Fruktig doft med inslag av svarta vinbär, jordgubbar. körsbär, viol. tobak, lakrits och sandelträ. Smakrik fyllig och välbalanserad smak med elegant tanninstruktur.
Produktion
Vingården omfattar 42 hektar, varav 38 hektar används i produktion. Genomsnittsåldern på vinstockarna är 25 år. Efter en mild och regnig vinter startade knoppningen tidigt i vingården, redan i slutet av mars. April och maj var dock svalare vilket ledde till en senare växtsäsong. Milt väder i juni satte igång blomningen, men åtföljdes av rekordmycket regn, även om det var lägre än i övriga Médoc. En sval och fuktig sommar ledde till en långsam mognad i augusti. Druvorna skördades för hand. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa med skalen i 21 dagar i en kombination av ekfat och rostfria ståltankar. 50% av vinet har lagrats 12 månader i franska ekfat, varav 50% var nya fat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av kalv, fläsk, nöt, lamm, anka eller vilt. Passar även bra till lagrad hårdost.