EkologiskMindre socker
Chateau Haut-Bages Liberal 2020

Chateau Haut-Bages Liberal 2020

Frankrike


467,00 kr

Systembolaget nr:

9295001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Chateau Haut-Bages Liberal 2020 har en inbjudande och nyanserad doftpalett av svarta vinbär, mörka plommon, ceder, blyertspenna samt ett stråk av kryddnejlika och muskot. Vinet är smakrikt och intensivt med en fin tanninstruktur och en lång eftersmak, där man finner både mörka bär och frukter, kryddor, fat, ceder, piptobak samt ett stråk av kakao.

Produktion

Vinet är baserat på 78% Cabernet Sauvignon och 22% Merlot. Efter en omsorgsfull selektering och vinfiering lagras 60% av vinet i nya ekfat, 20% i ett år gamla fat och 20% I amforor av lera från TAVA.

Passar till

Gott till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter. Kan även avnjutas med en lagrad hårdost.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Chateau Haut-Bages Liberal är en egendom som ligger i Pauillac i Bordeaux. Ägare är Claire Villars-Lurton och de är ekologiskt certifierade sedan 2019 och biodynamiskt certifierade sedan 2021. Totalt har man 30 hektar vinodlingar och vingårdarna kring slottet har en lerjord rik på grus och kalk. Den andra vingårdsdelen som ligger vid den lilla byn Bages har en mycket grusrik jordmån.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

9295001

Volym

0,75 l

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Paulliac

Sockerhalt

0,4 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Merlot