Ett komplext och balanserat vin med smak av svarta vinbär, plommon, mörka körsbär, samt rostad fatkaraktär och inslag av kryddor och en stenig mineralitet.
Produktion
Vinet görs av 49 procent merlot, 43 procent cabernet franc och 8 procent cabernet sauvignon och är lagrat 18 månader i franska 225 liters ekfat varav två tredjedelar var nya.
Passar till
Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.
Kul att veta
Sedan 2012 ägs och drivs Château La Création av familjen De Gaye. Sedan familjen tog över gården har man restaurerat vingården och bland annat succesivt utökat andelen cabernet franc i vingården till dagens 61% vilket är ovanligt Pomerol. Familjen äger även Château Grand Corbin Manuel och Château Haut-Cadet i Saint-Emilion samt Château Sainte Barbe inom Bordeaux Supérieur. Innan familjen de Gaye tog över gården gick slottet under namnet Château Tour-Robert.