EkologiskKlimatsmart
CHILL OUT Zinfandel Organic 1,5L

Årgång:

2021

CHILL OUT Zinfandel Organic 1,5L

Italien


153,00 kr

Systembolaget nr:

5620607

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Intensivt och kraftfullt vin från Apulien. Mörk, intensiv blåröd färg. Vinet har en mycket fruktig doft med distinkt fatkaraktär och inslag av plommon, blåbär, kryddor, viol och vanilj. Smaken har en integrerad fatkaraktär med inslag av plommon, blåbär, kryddpeppar, viol och vanilj. Lång eftersmak.

Produktion

Lagrat 6 månader i amerikanska (70%) och franska (30%) fat.

Passar till

Viner från området passar till maten från detsamma, det är sen gammalt. Men, om du vill laga något som passar till ett smakrikt, rött vin från Puglia utan att lära dig ett helt nytt kök räcker det att bara tända grillen. Vin från Apulien är nämligen ofta riktigt bra grillviner. Det passar också bra till höstens långkok och syditalienska pastarätter såsom Sunday Gravy. Lagrad hårdost och CHILL OUT Organic Zinfandel är också en ”match made in heaven”.

LammNötköttViltPastaLabel: Ost

Kul att veta

Puglia eller Apulien som det heter på svenska är en region i södra Italien. Här görs det bland annat vin, mest rött men även vitt. Puglia är den region i Italien där det odlas mest druvor i hela Italien. De mest kända städerna i Puglia är Lecce, Bari och Salento. Puglia är Italiens sydöstligaste region. Längst ned i stövelns klack. Här möts det adriatiska och det joniska havet. Det kallas Italiens klack för att Apulien ligger längst ned i det stövelformade landet Italien, i stövelns klack. Här nere i det soliga, varma klimatet och den röda järnrika jorden gör att druvorna mognar ordentligt. Med fullmogna druvor kommer smakrika och intensiva viner.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5620607

Volym

1,5 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Annan förslutning

Sockerhalt

14 g/liter

Druva

Zinfandel


Sunday Gravy med CHILL OUT Zinfandel.

Sunday Gravy.


Sunday gravy är en italiensk rätt som serveras på söndagskvällen i italiensk-amerikanska hem eller i Italien som Sugo della Domenica, och består av en djup tomatsås som fått koka i flera timmar med olika typer av kött i ett och samma långkok.

Läs mer »