Mindre socker
Faustino Crianza

Årgång:

2019

Faustino Crianza

Spanien


119,00 kr

Systembolaget nr:

8822801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino Crianza har en generös, bärig doft av blåbär, körsbär, smörkola, läder och vanilj. Frisk och pigg syra. Lena tanniner, bäriga inslag och tydlig fatkaraktär i ett mjukt avslut.

Produktion

Druvorna kommer från egna gårdar i hjärtat av Rioja Alavesa. Druvorna plockas för hand, pressas och vinifieras. Vinet jäser i en temperatur om 28 grader innan det lagras i amerikanska ekfat i 15 månader.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter, eller smakrikare vegetarisk anrättningar.

NötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.


Medel/fyllig mörkfruktig smak av plommon och körsbär, inslag av fat, viol, kryddor och vanilj. Bra längd. Omdöme: Superbra köp för liten peng. Passar middagsbordet. Vad sägs om långstekt lamm med vitlökssås. Betyg: 4

- Elke Jung, Vinbanken


90 poäng

- Decanter, Wine Enthusiast, Wine Spectator, James Suckling och Vinous

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

8822801

Volym

0,75 l

Varumärke

Grupo Faustino

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

1,5 g/liter

Druva

Tempranillo

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.