EkologiskVeganMindre socker
Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence, ekologiskt

Årgång:

2021

Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence, ekologiskt

Frankrike


199,00 kr

Systembolaget nr:

7197001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Pinot Noir Evidence har en medelstor och angenäm doft med inslag av hallon, körsbär och integrerade toner från ekfaten. Smaken har en fint balanserade syra, en trevlig kryddighet och frukt som samsas med fatkaratären genom hela eftersmaken.

Produktion

Druvorna kommer uteslutande från Domaine Gustave Lorentz egna vingårdar runt den vackra byn Bergheim. Övertygad om vikten och behovet av att skydda miljön började Gustave Lorentz nuvarande ägare Georges Lorentz ett omfattande arbete med att övergå till ekologisk odling i början av 2000-talet. Sedan 2012 är samtliga av Gustave Lorentz egna vingårdar (33 ha) ekocertifierade genom Ecocert.Pinot Noir druvorna avstjlälkas innan de krossas och förs över till jäsningskaret. Efter jäsningen sker en väl avvägd lagring på fat av fransk ek, där 1/3 är nya fat, 1/3 ettåriga fat och 1/3 tvååriga fat.

Passar till

Lättare och medelkraftiga rätter av ljust kött som fläsk och kalv, kyckling eller sallader. Men även till lättare rätter av mörkt kött. Passar även utmärkt till krämiga milda ostar som Brillat Savarin och Brie.

FiskNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Familjeföretaget Gustave Lorentz grundades redan 1836 och leds idag av sjätte generationen genom George Lorentz. Vineriet ligger i den lilla byn Bergheim som är känd för sina kvalitetsviner i Alsace. Evidence är namnet på Gustave Lorentz nya ekologiska vinserie och ska spegla den respekt som man visar den biologiska mångfalden i vingårdarna. Som bevis (evidence) ses bland annat återkomsten av fåglar till ägorna, vilket fjädrarna på etiketten skall symbolisera. Fjädrarna visar dessutom på vinets finess och balans och anspelar på dess vilda och naturliga karaktär.


Pinot noir – topplista våren 2023

Gustave Lorentz, Alsace Frankrike, 199 kr Lättsam, frisk av hallon, körsbär och kryddor men en lätt kärnig längd. Spännande, välgjord och utmärkt val till mat. Betyg: 3+

- Vinbanken - Elke Jung 2023-04-28

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7197001

Volym

750 ml

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Alsace - Alsace

Sockerhalt

0,05 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Utmärkt god att dricka idag men kan även lagras ett par år om man så önskar.