Doften i Gustave Lorentz Pinot Noir La Limite är uttrycksfull och nyanserad med inslag av röda bär, mörka körsbär, fat, kryddor och lagerblad. Smaken är nyanserad med bra syra samt fina inslag av röda bär, mörka körsbär, fat och kryddor.
Produktion
De ekologisk druvorna kommer från vingårdar från området Froehn som ligger mellan byn Bergheim och den nedre gränsen av Grand Cru vingården Altenberg. Vingårdarna vetter mot söder och jordmånen är kalkrik lerjord. Efter en noggrann selektering både vid skörden och i vineriet får druvorna kallmacerera under 18 dagar innan jäsningen genomförs i ekfat från Bourgogne. Totalt vilar vinet 24 månader i faten.
Passar till
Att avnjutas som det är eller tillsammans med lätta och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel eller vegetariska råvaror. Varför inte ankbröst med gräddkokt savoykål samt ört och hallondoftande rödvinssky.


Kul att veta
Gustave Lorentz från Alsace. Familjeföretaget, som grundades redan 1836, leds idag av sjätte generation genom George Lorentz. Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim, som är känt för sina kvalitetsviner i Alsace. 2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina tjugosex gamla träståndare som rymmer mellan 1 400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna.Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts enligt deras instruktioner.