Mindre socker
Il Falchetto Barbarossa Langhe Nebbiolo

Årgång:

2019

Il Falchetto Barbarossa Langhe Nebbiolo


179,00 kr

Systembolaget nr:

79207

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Barbarossa Langhe Nebbiolo har en medelstor doft men fina inslag av röda blommor, parfym, körsbär och mörka plommon. Smaken har balans med en bra frukt och syra som väl balanserar tanninerna. Trevlig och välbalanserad eftersmak med inslag av mörka körsbär, rosor och mörka plommon.

Produktion

Efter en omsorgsfull selektering av druvorna sker jäsning och lagring under ett år i stora ekståndare (30HL) av ek från Slavonia (Kroatien). Nebbiolo är en nyckfull druvsort och det är svårt att hitta riktigt bra viner utanför Piemonte. Langhe ligger sydost om Turin i Piemonte i nordvästra Italien.

Passar till

Till medelkraftiga kötträtter och utvalda ostar. Varför inte en grillad kalvkotlett med tryffeldoftande Nebbiolosås som serveras med grillad polenta.

Kul att veta

Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax strax sydväst om staden Asti i norra Italien. Det är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. Vinerna härifrån är resultatet av engagemang och noggrann kontroll genom hela produktionsledet - från vingård till flaska. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 30% Barbera och resterande 20% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Nebbiolo, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

79207

Volym

0,75 l

Varumärke

Tenuta Il Falchetto

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Piedmont - Langhe

Sockerhalt

3,9 g/liter

Lagring

Utmärkt att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar