Fyllig och druvtypisk med en välintegrerad karaktär av rostade ekfat och inslag av svarta vinbär, mörka plommon, kaffe och ceder.
Produktion
Tillverkat på druvorna Cabernet Sauvignon 95% och Malbec 5%. Lagrat 12 månader på franska ekfat varav en 1/3 var nya och resterande ett och två år gamla ekfat. Musten jäste i små tankar under en månad och lagrades sedan i 12 månader på franska ekfat innan en lätt filtrering och buteljering.
Passar till
Passar perfekt till rätter av lamm, nöt och vilt, gärna grillat och tillsammans med smakrika tillbehör.
Kul att veta
Druvorna kommer från vingården Vistalba i Lujan de Cujo belägen 1050 meter över havet och 800 meter från floden Mendoza. Druvorna handskördades i små korgar i april och vid vineriet blev de manuellt selekterade och rensade för att säkerställa att samtliga druvor för vinet var perfekta.