Bärig smak med inslag av mörka körsbär, blåbär, örter och skogshallon.
Produktion
Druvorna till La Bella Barbera handplockas och genomgår sedan en naturlig jäsning, allt för att bevara den hantverksmässiga traditionen. Giovanni Meninis målsättning med detta vin är att erbjuda ett fruktigt och elegant vin som tydligt speglar druvsorten Barbera och sitt norditalienska ursprung.
La Bella Barberas druvor är odlade i Lombardiet i norra Italien och är en elegant och fruktig Barbera.
Passar till
Är ett utmärkt pratvin som gärna följer med till det dukade bordet. Används till pasta, pizza samt till lätta och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel eller växtbaserat.
Kul att veta
Vinet har en garanterat låg halt av histaminer och tanniner. Vissa människor upplever att de får huvudvärk av rött vin, redan i mycket små mängder. I en del fall är det just histaminerna som är boven. Druvsorten, jordmånen och jästsorten är utvalda för att göra vinet mjukt och lågt i histamin.