Smakrikt och nyanserat vin med komplexa toner av viol, mörka körsbär, hallon, färska örter och rostade kryddor. Munkänslan är fyllig, med silkiga tanniner och ett långt, balanserat avslut.
Produktion
De handskördade druvorna avstjälkades och sorterades, för att separera frukt som inte ansågs vara av tillräckligt bra kvalitet. Druvorna krossades och musten fördes över till äldre franska foudres om 5000 liter, där både alkoholjäsning och malolaktisk jäsning utfördes.
Passar till
Lammstek med rosmarin, örtsmör och rostad potatis.
Kul att veta
Grégory Perez må härstamma från Bordeaux, men hans hjärta finns i Bierzo. Efter att Grégory avslutat sina studier i önologi och vinmakning i slutet av 1990-talet arbetade han på Château Cos d'Estournel fram till år 2000.
I Bierzo är fokus för Grégory att göra viner som framhäver terroir framför allt och för att uppnå det används enbart ekologisk gödningsmedel och för att behålla den naturliga mångfalden i vingården används inga pesticider.
För att verkligen kunna prata om terroir används endast de traditionella druvsorterna och enbart tradtionella vinmakningsmetoder. Jäststammarna som druvorna jäser på är specifika för de vingårdar där druvorna vuxit.
Vingårdarna är koncentrerade på sluttningar om minst 600 meter över havet kring kring byn Espanillo. Vineriet ligger alldeles kring hörnet i byn San Juan de Carracedo