Doft av röda bär och vilda örter. Smaken är fyllig och nyanserad med inslag av björnbär, svarta vinbär, choklad, plommon, fatkaraktär, ceder, kapris, rosmarin och svartpeppar. Lång sammetslen eftersmak. Druvor Carignan 60%, Cabernet Sauvignon 10%, Cabernet Franc 10%, Merlot 10%, Syrah 10%
Produktion
Druvorna skördades för hand under en månad från början av september till början av oktober. Varje druvsort vinifieras separat. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa med skalkontakt i ca 12-15 dagar vid en temperatur på 25-28°C. Vinet överpumpas dagligen mycket försiktigt. Vinet har lagrats 12 månader i använda franska ekfat, sedan blendas vinet och får vila ca 45 dagar i cementtank före buteljering. Vinet har sedan vilat ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps för försäljning.
Passar till
Serveras vid 18-20°C till pasta, gärna med kryddig sås, lamm, fläsk eller grillat. Passar även utmärkt till mellanlagrade ostar.