Vegan
Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon, box 3000 ml

Årgång:

2020

Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon, box 3000 ml

Sydafrika


274,00 kr

Systembolaget nr:

57479

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon har en inbjudande doft med inslag av av både mörka och röda bär, kryddor och ek. Smaken är medelfyllig med mogna tanniner och en bra smakintensitet som visar upp toner både av svarta vinbär, svarta mullbär, mörka körsbär och exotiska kryddor.

Produktion

Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Darling, Stellenbosch, Philadelphia, Paarl och Groenekloof. Vingårdarna har stor variation vad det gäller jordmånstyper, där de domineras både av granit, sandsten eller skiffer. Efter skörd jästes vinet under 14 dagar i rostfria ståltankar och efter den malokatiska jäsningen lagras vinet under 12-15 månader i kontakt med ek. Ansvarig vinmakare är Zinaschke Steyn och boxen är återvinningsbar till 100%.

Passar till

Vinet är ett utmärkt sällskapsvin, men för sig även på bästa sätt vid det dukade bordet. Dekantera till en fin karaff och servera till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar med kött, fågel eller grönsaker.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs nyligen till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Man fick även samma utmärkelse i 2011 års utgåva. Egendomen har sitt säte i regionen Paarl. Nederburg ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Totalt investerade Distell 19,1 miljoner Rand i projekt för socioekonomisk utveckling under 2017. Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället. Sen starten har Qhubeka distribuerat mer än 80 000 cyklar till behövande sydafrikaner. Nederburg har upplåtit ett hus på egendomen för produktion av Qhubekacyklar där åtta tidigare arbetslösa kvinnor från det lokala samhället producerar nära 5000 cyklar per år. Nederburg har även åtagit sig att direkt sponsra med minst 345 cyklar under nästkommande år.


5 av 5 poäng, full pott! Vi har en rätt klassisk sydafrikansk cabernet sauvignon i glasen med attribut som cassis, körsbär, mynta, rökighet och cederörtiga nyanser som lindats in i fatkryddiga toner där inte minst kafferostade inslag kikar fram. Smaken är generös och åt det fylligare hållet till med strama, uppbackande tanniner samt frisk syra. Det mörkt bärfruktiga är omfamnande men vinet är ändå torrt och avslutar i örtigt hållen stil med lätt gräsiga inslag, så typiskt för druvan. Här har vi en box som lyfter sig ett snäpp från mängden!

- Boxtoppen, sept 2022

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

57479

Volym

3 l

Varumärke

Distell

Förslutning

Annan förslutning

Region

South Africa - South Africa - South Africa

Sockerhalt

4,16 g/liter