Nyanserad och strukturerad doft med toner av svarta vinbär, örter, och ceder. Nyanserad smak med toner av svarta vinbär, örter, mörka plommon, ceder, choklad och välintegrerade fat. Vinet har en frisk syra och en bra längd.
Produktion
Druvorna selekterades och avstjälkades innan jäsningen. Efter 7 dagars skalmaceration vid +8C jäste vinet i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid +26-28C. Efter avslutad alkoholjäsning hade vinet fortsatt skalkontakt i 7-10 dagar.
Passar till
Passar utmärkt till grillat kött, vilt och grytor. Gärna med smakrika tillbehör tex. rostad potatis, rotfrukter, örtsmör eller mustiga såser. Servera gärna i glas med större kupa för att vinets aromer verkligen ska få blomma ut.
Kul att veta
Familjen Toro är grundare och ägare till Viña Chocalán. Den första skörden var år 2001. Vinmakare är Fernando Espina med hjälp av María del Pilar Gonzales. Producenten är certifierad enligt Wines of Chile Sustainable. Chocalán betyder gula knoppar på språket Mapuche. Familjen Toro är ägare till Cristalerias Toro som är den näst största producenten av glasflaskor i Chile