Nyhet

logo
Outlaw Zinfandel Rebel

Outlaw Zinfandel Rebel


199,00 kr

Systembolaget nr:

5958508

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Outlaw Zinfandel Rebel har en inbjudande doft med inslag av blåbär, solmogna jordgubbar, svarta vinbär, mörka björnbär, fat svartpeppar, vanilj och mörk choklad .Vinet är fylligt med en sammetslen struktur och eftersmaken dröjer kvar i munnen.

Produktion

Vinet kommer från utvalda zinfandeldruvor odlade i Kalifornien. Efter en omsorgsfull vinifiering får vinet ytterligare smak och karaktär från amerikansk ek.

Passar till

Vinet passar med sina generösa smaker extra bra till den saftiga hamburgaren med extra allt men även till vinterns grytor och grillrätter.

LammNötköttKryddstark matVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Outlaw Zinfandel Rebel är det senaste tillskottet bland viner på box och ett vin gjort på zinfandel. Den blå druvan trivs bäst i ett varmt klimat med mycket sol och området i Kalifornien där vinet kommer från kännetecknas av varma och soliga dagar. Det gör att druvorna mognar maximalt. Samtidigt är nätterna svala vilket medför att druvorna behåller sin fruktsyra. Utöver det har druvorna fått hänga kvar länge på sina klasar vilket lett till en hög och angenäm alkoholhalt i vinet. Utöver vinets kvalitet är det med sitt pris på 204 riksdaler det billigaste zinfandelvinet på box i Sverige.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5958508

Volym

3 l

Varumärke

Outlaw Zin

Förslutning

Tappkran

Region

USA - California - California

Sockerhalt

15 g/liter