Mindre socker
Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge

Årgång:

2022

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge

Frankrike


255,00 kr

Systembolaget nr:

7832601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge är nyanserad med toner av mörka frukter, torkade örtkryddor, tobak, och kryddor. Smaken är rik med inslag av mörka frukter, tobak, torkade örtkryddor och en fläkt av vitpeppar.

Produktion

Druvorna skördas för hand och vinifieras separat. Jäsningen sker under 2 veckor och efter den omsorgsfulla bladningsproceduren lagras vinet under 12 månader i rostfria ståltankar.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter. Varför inte servera ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter med svamprisotto och rödvinsreduktion till?

LammNötköttVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Egendomen grundades av tempelriddare redan på 1200-talet och det finns bevarade skrifter som visar att man 1256 producerade 28 000 liter "Gott och ärligt vin" År 1311 ärvde Tempelorden i Malta egendomen som de drev ända fram till den franska revolutionen. Nuvarande ägare är Philippe Austruy som köpte egendomen 2001 och idag är det en mönsteranläggning med både hotellverksamhet, restauranger, konstutställningar och möjlighet till jakt.Totalt är egendom på 350 hektar, där 93 hektar består av vinodlingar. I vingårdarna som har jordmånen kalk och stenrika lerjordar odlas 10 olika druvsorter.


BRA KÖP Smakrikt i tät koncentration, stråk av plommon, färsk tobak och örter. Lång lite eldig finish.

- Allt om Vin, Oktober 2022

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7832601

Volym

750 ml

Varumärke

Maison Austruy

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

0,4 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Syrah

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.