Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge är nyanserad med toner av mörka frukter, torkade örtkryddor, tobak, och kryddor. Smaken är rik med inslag av mörka frukter, tobak, torkade örtkryddor och en fläkt av vitpeppar.
Produktion
Druvorna skördas för hand och vinifieras separat. Jäsningen sker under 2 veckor och efter den omsorgsfulla bladningsproceduren lagras vinet under 12 månader i rostfria ståltankar.
Passar till
Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter. Varför inte servera ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter med svamprisotto och rödvinsreduktion till?
Kul att veta
Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Egendomen grundades av tempelriddare redan på 1200-talet och det finns bevarade skrifter som visar att man 1256 producerade 28 000 liter "Gott och ärligt vin" År 1311 ärvde Tempelorden i Malta egendomen som de drev ända fram till den franska revolutionen. Nuvarande ägare är Philippe Austruy som köpte egendomen 2001 och idag är det en mönsteranläggning med både hotellverksamhet, restauranger, konstutställningar och möjlighet till jakt.Totalt är egendom på 350 hektar, där 93 hektar består av vinodlingar. I vingårdarna som har jordmånen kalk och stenrika lerjordar odlas 10 olika druvsorter.