Nyhet

logo
Protos Reserva

Årgång:

2018

Protos Reserva

Spanien


299,00 kr

Systembolaget nr:

7114201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Intensiv, fruktig doft med inslag av mörka bär, lakrits, lätt rostade fat, vanilj, kryddor och mineral. Smaken är fruktig, rund och mjuk, med en markerad fruktsyra och tydlig tanninstruktur och en bra balans mellan frukt och fat. Lång, harmonisk eftersmak. Vinet är gjort på 100% tempranillo.

Produktion

Druvorna skördades för hand från första veckan i oktober till den 25e oktober. De pressades skonsamt och musten fick sedan kallmacerera och jäsa i ståltank. Den malolaktiska jäsningen skedde i franska ekfat. Vinet har lagrats 18 månader i en kombination av franska och amerikanska ekfat, varav hälften var nya franska fat, och resterande del var 1 år gamla 30% franska fat och 20% amerikanska. Vinet lagrades sedan ytterligare 3 och ett halvt år i flaska innan det släpptes på marknaden.

Passar till

Serveras vid 17 – 18°C till smakrika kötträtter av vilt, nöt, lamm och fläsk, tryffel, svamp, rökt kött eller lagrade hårdostar. Vinet passar även till kraftfulla fiskrätter om de serveras med kraftiga såser av mörka bär eller rödvin. Dekantera gärna vinet före servering.

LammNötköttVilt

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

7114201

Volym

0,75 l

Varumärke

Protos

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Ribera del Duero - Ribera del Duero

Sockerhalt

1,8 g/liter