Fruktig och aromatisk doft av björnbär, plommon, jordgubbar, viol, örter och mineral. Smaken är elegant, djup och intensiv med en välbalanserad syra, sammetslena tanniner och en elegant fatkaraktär. Lång harmonisk eftersmak. Druvor: tempranillo 90%, garnacha 10%
Produktion
Druvorna skördades mellan 22 september och 4 oktober. De krossades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i ståltank. Ungefär 3 veckors maceration. Efter pressning följde spontan malolaktisk jäsning.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter av lamm, nöt eller vilt, gärna grillat.
Kul att veta
Psi togs fram 2007 i ett samarbete mellan Bodegas y Viñedos Alnardo och vinmakaren Peter Sisseck. Sisseck är bland annat känd som skaparen av vinet Pingus. Vingårdarna odlas enligt biodynamiska principer. Psi är den 23:e bokstaven i det grekiska alfabetet. Psi är en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet.
Druvorna kommer från 600 olika lägen runt om 21 byar. Totalt 145 hektar.