Mindre socker
Rocca di Montemassi Maremma

Årgång:

2016

Rocca di Montemassi Maremma

Italien


329,00 kr

Systembolaget nr:

7569301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Rocca di Montemassi Maremma har en nyanserad och angenäm doft med inslag av björnbär, torkade körsbär, kryddor, vanilj, tobak och höstskog. Vinet har en hög smakintensitet med mogen och fin tanninstruktur. Smaken visar upp en rik palett av mörka frukter, kryddor, torkade körsbär, björnbär, kaffe och mörk choklad.

Produktion

Rocca di Montemassi Maremma är vinegendomens galjonsfigur och har rönt stor uppmärksamhet för sin genomgående kvalitet.Druvorna plockas för hand med noggrann selektering redan vid skörd och vid vineriet. De olika druvsorterna skördas vid olika tidpunkter för att varje sort ska uppnå optimal mognad. De vinifieras sedan separat i temperaturkontrollerade ståltankar i 30 dagar. Vinet mogna i 350 liters rostade franska ekfat- s.k tonneau i 12-14 månader. Vinet blandas i slutfasen av produktionen under ledning av Chefsvinmakare Alessandro Gallo

Passar till

Till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

I hjärtat av vinområdet Maremma nära den toskanska kusten hittar vi mönsteregendomen Rocca di Montemassi. Närmare bestämt i det vackra landskapet vid byn Roccastrada. Egendomen som ägs av familjen Zonin sedan 1999 förfogar över 430 hektar mark där 180 hektar är vinodlingar. Vingårdarna ligger på kullar eller på sluttningar. Förutsättningarna är ypperliga med den svala havsbrisen som kommer in från Medelhavet. Här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner.Vinegendomen är mycket långt framme vad det gäller hållbarhetsarbete och är certifierade enligt Equalitas. Man har bevarat 28 hektar av skogar och har många olika projekt för att främja lokal flora och fauna. Det har även anlagts en konstgjord sjö som samlar upp regnvatten. Då behöver man inte belasta grundvattnet när det blir nödvändigt med bevattning. Rocca di Montemassi fungerar mycket som en traditionell lantegendom i Toskana då man både har vinodlingar, sädesfält , trädgårdar och djurhållning, där man finner både grisar, åsnor och framförallt  långhornade Maremma kor.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

7569301

Volym

0,75 l

Varumärke

Casa Vinicola Zonin Spa

Region

Italy - Tuscany - Tuscany

Druva

Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Petit Verdot

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.